Siedzę z nogami na stole, na udach jak zwykle mam laptopa. Próbuję nadganiać zaległości. Cieszę się, że mam więcej pracy niż czasu. Nie wiem czy wiecie, ale ja uwielbiam swoją robotę! Jest późna noc. Natchnienia szukam w muzyce. Właśnie słucham „Waiting for the summer” zespołu The Dumplings – polecam są świetni. Wschłuajcie się w te brzmienie. To młodzi i kreatywni ludzie z pasją, którym bardzo kibicuję. Moją miłością jest gotowanie, ich muzyka – fantastycznie jeżeli odbiorca odczuwa tą chemię. Przyznam, że zaczynając ten post nie miałam totalnie koncepcji co napisać jednak fascynacja, muzyka i noc zrobiły to za mnie. Litery same układają się w logiczną całość. Ponownie odkrywam magię tego co kocham robić. Dziś mam dla was przepis na wegański pudding z duszonymi morelami. Naszpikowany kokosem, dopieszczony duszonymi morelami, wzbogacony egzotycznymi wspomnieniami.
Składniki na 3 duże porcje:
1 puszka mleka koksowego
5 łyżek nasion chia
5 łyżek wiórków kokosowych
3-4 łyżek syropu klonowego
1 łyżka ekstraktu waniliowego
na masę morelową:
300 g świeżych moreli
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka cynamonu
syrop klonowy do smaku
Przygotowanie:
UWAGA:
Deser można przed podaniem z góry posypać cukrem i delikatnie przypalić palnikiem tak aby powstała karmelowa skorupka.
Smacznego
wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel
Zakochałam się ? , w tym puddingu ? jest obłędnie pyszny ❤
też tak myślę