Bezowe duszki

Rozmowa duszków w Halloween:

duszek FIGO – Ja się cieszę, że muszę jutro jechać na jeden cmentarz bo mam tylko 3 trupki do odwiedzenia.

duszek FUNIA – Ja zawsze jeżdżę na cmentarz do Babci mimo, że ona żyje.

duszek CRUNCHY- A ja sobie lubię Święto Zmarłych to drugie od razu po Bożym Narodzeniu.

duszek BI – a ja i tak ich wszystkich nawiedzam i odwiedzam :)))

Byłam świadkiem tej rozmowy podczas wspólnego smażenia steków. Udanego wieczoru.

Pozdrawiają Was śmieszne bezowe duszki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki:

2 białka

¾ szklanki drobnego cukru

szczypta soli

¼ łyżeczki białego octu winnego

srebrne kuleczki

Przygotowanie:

1. Piekarnik nastaw na temperaturę 180 C.Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

2. W misce ubij na sztywno białka. Kiedy zaczną się formować miękkie wierzchołki na końcówkach miksera dodawaj powoli cukier. 1 łyżeczka na minutę.

3. Na samym końcu dodaj, sól i ocet. Miksuj jeszcze przez chwilkę.

4. Masę bezową umieść w rękawie cukierniczym i wyciskaj okrągłe duszki. Każdemu przyklej srebrne kuleczki przypominające oczka.

5. Umieść w piekarniku, temperaturę skręć do 50 C i susz godzinę.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smacznego:)









6 Responses

  1. evcia pisze:

    Chętnie bym takie zjadła niestety nigdy nie próbowałam robić bezy ponoć to bardzo trudne.
    Czy dodasz jakiś wpis pt.”jak zrobić idealną beze”
    Pozdrawiam :)

  2. sylwia pisze:

    zrobiłam jak w przepisie ale wyszły mi takie miekkie czy one po wyjeciu z piekarnika beda twardsze???

  3. Dawid pisze:

    WOW! To wygląda nieziemsko, muszę spróbować takie upiec 😀

  4. Karolina pisze:

    Ile sztuk z tego przepisu?

Napisz komentarz

*

wszelkie prawa zastrzeżone - 2015 - Kinga Paruzel