Opcje drukowania:

Zupa z fioletowego kalafiora FIT

Ilość porcji4 porcje

 1 kalafior filetowy lub zwykły
 1 szalotka
 3 ząbki czosnku
 świeżo starty imbir około 1 łyżeczki
 1 L bulionu warzywnego
 kiełki rzodkiewki
 feta light
 1 gałka muszkatołowa
 sól i pieprz
 olej
1

Do rozgrzanego rondla wlej olej, dodaj pokrojona w kostkę szalotkę, wyciśnięty czosnek oraz świeżo starty imbir. Całość smaż około 2 min

2

Dodaj różyczki kalafiora i smaż jeszcze około 2 min.

3

Całość zalej bulionem i duś do momentu kiedy warzywo będzie miękkie.

4

Zblenduj. Dopraw solą i pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.

5

Podawaj z fetą i kiełkami rzodkiewki.

Wartości odżywcze

Porcji 0