Na rozgrzane dno rondla wlać oliwę i obsmażyć na niej drobno posiekaną cebulą, posiekane drobno chili i wyciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć 2 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną, równą kostkę wraz z pokrojonym w talarki selerem naciowym dodać do rondla i smażyć kolejne 2 minut.
Dodać pozostałe mrożone warzywa całość, zalać bulionem i gotować 15 minut.
Zupę doprawić solą i pieprzem oraz drobno posiekanym koperkiem. Podawać z łyżką jogurtu.
Można użyć dowolnych warzyw np. papryka, cukinia, pieczarki czy mrożony bób, groszek, kalafior, brokuły
Zamiast chili można użyć mielonej ostrej papryki
Oby zupa była gęściejsze można pod sam koniec gotowania dodać 1 łyżkę kaszy manny
Porcji 5
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.