Opcje drukowania:

Zimowa rozgrzewająca zupa fasolowa

Ilość porcji1 porcja

 2 szklanki fasoli Jaś - namoczyć przez noc w wodzie
 2 l wywaru z warzyw lub rosołu
 200 g pieczarek pokrojonych
 pokrojona w kostkę kiełbasa
 mięso wołowe jeżeli zostało z rosołu
 pokrojona w kostkę papryka
 przecier pomidorowy
 sól
 pieprz
 Maggi
 kilka kropli tabasco
1

fasole odcedzić zalać rosołem i gotować do miękkości

2

pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć na patelni do zarumienienia

3

dodać
- pokrojone pieczarki
- pokrojoną w kostkę paprykę
- przecier pomidorowy
- podsmażoną kiełbasę
- kawałki mięsa rosołowego (pokrojone)
- przecier pomidorowy

4

całość do smakować solą, pieprzem i odrobiną tabasco