Idealna tej wiosny!
Kuskus przełożyć do miski i zalać gorącą wodą tak aby przykrywała ziarna ponad 1 cm. Przykryć całość folią spożywczą i odstawić na 10-15 minut. Wystudzić.
Groszek ugotować w osolonej wodzie przez 2-3 minuty, następnie odcedzić i przełożyć do miski z lodem.
Do dużej miski przełożyć kuskus, odcedzony zielony groszek, drobno posiekana pietruszkę, pokruszony ser feta oraz posiekane orzechy włoskie.
Przygotować dressing poprzez zmiksowanie za pomocą blendera wszystkich jego składników. Sosem polać składniki sałatki – wszystko wymieszać.
zamiast sera feta można użyć wędzonego twarogu
zamiast kuskusu można użyć ugotowanej kaszy jaglanej, komosy ryżowej lub makaronu
można użyć dowolnych orzechów lub nasion
sałatkę można podawać również na ciepło
Porcji 5
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.