Opcje drukowania:

Zdrowy mus czekoladowy z cynamonem

Ilość porcji3 porcje

Składniki:  2-4 porcji (mi wyszły 2 porcje po 150 g)
 1 dojrzałe awokado (najlepiej odmiana Hass)
 10 daktyli bez pestek
 1 łyżka miodu
 ½ szklanka mleka kokosowego
 ½ szklanki kakao
 1 łyżeczka cynamonu
 1 szczypta soli morskiej
1

Awokado przekroić w pół, usunąć pestkę i wydrążyć miąższ. Dodać pokrojone daktyle i mleko. Całość zmiksować aż będzie gładka i kremowa masa.

2

Dodać kakao, cynamon sól i wanilię i znowu zmiksować.

3

Mus przełożyć do szklaneczek lub pucharków i umieścić w lodówce na co najmniej 3-4 godziny.

4

Przed podaniem posypać kakao.

Możliwości:
5

kakao- można zamienić na karob
miód - syrop z agawy, Stevie bądź cukier
cynamon - szczyptę chili lub kardamon, wanilię, przyprawę do pierników
mleko kokosowe - inne mleko roślinne lub zwykłe

Wartości odżywcze

Porcji 3