Opcje drukowania:

Zdrowe batony bez pieczenia

Ilość porcji22 porcjeCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas30 minut

 1 szklanka masła orzechowego
 ½ szklanki miodu
 ½ szklanki oleju kokosowego
 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
 1 szklanka wiórek kokosowych
 ½ szklanki dowolnych bakalii
 1 tabliczka (100 g ) gorzkiej czekolady
 1 szczypta soli
1

W rondelku rozpuścić masło orzechowe i olej kokosowy.

2

Zdjąć z ognia i dodać miód oraz połamaną czekoladę. Poczekać aż wszystko się rozpuści i wymieszać do połączenia składników.

3

Bakalie posiekać i wraz z płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi oraz solą dodać do masy orzechowej. Całość wymieszać, a następnie wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm.

4

Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Wyjąć i pokroić na dowolne kształty.

Wartości odżywcze

Porcji 22