Przygotuj żaroodporne naczynie i dokładnie wysmaruj je masłem.
Zagotuj garnek wody i dodaj makaron, po ok 8 minutach gotowanie będzie al dente. Odcedź i odstaw.
Zmiksuj serek śmietankowy, biały ser, cukier i następnie dodawaj po jednym jajku, cały czas ubijając.
W kolejnym etapie dodaj kwaśną śmietanę, skórkę cytrynową, esencję waniliową, cynamon i całość dodaj do makaronu dokładnie mieszając.
Wyłóż do wysmarowanego wcześniej masłem naczynia żaroodpornego i delikatnie wygładź powierzchnię.
Stop masło, dodaj do niego migdały i na małym ogniu smaż przez minutę, ciągle mieszając do momentu w którym migdały się przyrumienią. Odstaw patelnię z ognia i wymieszaj całość z bułką tartą.
Tak przygotowane migdały rozprowadź po ciście i w rozgrzanym do 180 º C piekarniku piecz przez ok 35-40 minut, aż ciasto się zetnie.
Posyp cukrem pudrem i podawaj gorące