Opcje drukowania:

Zakręcona kolorowa rolada serowa

Ilość porcji1 porcja

 400 g sera żółtego w woreczku foliowym w całej kostce
 300 g serka kremowego topionego o smaku śmietankowym (mama zazwyczaj trzyma go przed przygotowywaniem rolady na kaloryferze - wtedy łatwo się smaruje)
 papryka czerwona
 papryka zielona
 3 jajka na twardo
 szynka konserwowa lub dobra dowolna inna szynka
1

ser żółty w oryginalnym opakowaniu umieścić należy w garnuszku z gorącą wodą i gotować na małym ogniu do roztopienia sera.

2

gdy ser będzie już prawie płynny należy wylać go na papier do pieczenia i rozwałkować na równy prostokąt o grubości ok 3-5mm

3

na rozwałkowany żółty ser wykładamy serek topiony (mama zazwyczaj trzyma go przed przygotowywaniem rolady na kaloryferze - wtedy łatwo się smaruje)

4

na przygotowane serowe warstwy kładziemy pokrojone w paski: papryki, jajko i szynkę (poziomow wzdłuż dłuższego boku - rozkładamy wg własnego ilościowego uznania)

5

całość przy pomocy papieru do pieczenia zwijamy w roladę i chłodzimy przynajmniej 2h.

6

Po tym czasie można już ja kroić ostrym nożem i delektować się jej pysznym smakiem