Na rozgrzane dno rondla wlać oliwę i obsmażyć na niej drobno posiekaną szalotkę.
Dodać płatki owsiane i wodę. Całość gotować około 10 minut. Doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem oraz parmezanem. Wymieszać.
Na patelni roztopić masło wraz z oliwą z oliwek (1 łyżkę)i obsmażyć na niej pieczarki pokrojone w ćwiartki na złoty kolor. Doprawić sola i pieprzem. Wymieszać.
Pod koniec smażenia wbić jajka, patelnie przykryć pokrywką i usmażyć jajka tak aby żółtko było płynne.
Na koniec posolić i popieprzyć jajka. Do misek przełożyć wytrwana owsiankę. Dodać świeżą rukolę skropioną pozostałą łyżką oliwy oraz pieczarki i jajko.
Porcji 2
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.