Opcje drukowania:

Włoskie ciasto z jabłkami

Ilość porcji1 porcja

 175 g mąki pszennej
 75 g cukru
 75 g masła
 1 duże jajko
 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
 ¼ szklanki mleka
 300 g jabłek
 cukier Muscovado do posypania
1

Formę do pieczenia o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nastaw piekarnik na funkcje grzania góra-dół i temperaturę  180 C.

2

Masło ucieraj mikserem, aż będzie puszyste i białe ok 6 min. Dodaj cukier i dalej ucieraj.

3

Po około 3 minutach dodaj roztrzepane jajko. Cały czas miksując dodaj mleko oraz przesianą wraz z proszkiem mąkę.

4

Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.

5

Przełóż do foremki, posyp cukrem Muscovado i piecz 30 min.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35