Opcje drukowania:

Wiosenna sałatka ziemniaczana

Ilość porcji3 porcjeCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas30 minut

 5 ziemniaków sałatkowych
 pęczek rzodkiewek
 3 ogórki kiszone
 szczypiorek
 1 awokado
 3 łyżki oliwy z oliwek
 ¼ szklanka wody z ogórków
 sól i pieprz
 kiełki rzeżuchy
1

Ziemniaki sałatkowe, umyć i ugotować w osolonej wodzie w łupinach. Odcedzić.

2

Wystudzone ziemniaki pokroić w talarki grubości 0,5 cm. Rzodkiewki oraz ogórki również w cienkie talarki, a awokado w kostkę. Wszystko umieścić w misce.

3

Do warzyw dodać posiekany szczypiorek.

4

W szklance wymieszać oliwę oraz wodę z ogórków. Miksturą polać sałatkę. Dodać kiełki i wymieszać.

5

Całość doprawić sola i pieprzem. Odstawić na 20 minut aby smaki się przegryzły.

Możliwości
6

można użyć również ogórków konserwowych

Wartości odżywcze

Porcji 3


Ilość na porcję
Kalorie 298
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 17.6g28%
Węglowodany 35.3g12%
Białko 5g10%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.