Opcje drukowania:

Wegańskie krakersy

Ilość porcji3 porcjeCzas Przygotowania5 minutCzas pieczenia10 minutCałkowity czas15 minut

 1 szklanka mąki z ciecierzycy
 ½ łyżeczki soli himalajskiej
 1 szczypta proszku dopieczenia
 ¼ szklanki wody
 1 łyżeczka oleju kokosowego
 1 łyżka siemienia lnianego
 1 łyżka czarnego sezamu
1

Piekarnik nagrzać do temperatury 200 ºC z funkcją grzania góra-dół.

2

W misce połączyć i dobrze wymieszać wszystkie suche składniki tj.: mąkę, proszek do pieczenia, sól, nasiona sezamu i lnu.

3

Do miski z mąką dodać wodę i roztopiony olej. Całość zagnieść na jednolite, zwarte ciasto.

4

Na stolnicę wyłożyć arkusz papieru do pieczenia, na niego wyłożyć przygotowane ciasto. Ponownie całość przykryć arkuszem i równo rozwałkować na grubość 3 mm.

5

Ostrym nożem wyciąć dowolne kształty. Całość przełożyć  na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

6

Włożyć do piekarnika na 6-8 minut. UWAGA! pilnuj aby nabrały złotego koloru - szybko się przypalają.

Wartości odżywcze

Porcji 0