Opcje drukowania:

Wegańskie ciasto z fasoli

Ilość porcji9 porcjiCzas Przygotowania10 minutCzas pieczenia25 minutCałkowity czas35 minut

 240 g fasoli czarnej lub czerwonej z puszki
 2 łyżki kawy instant
 60 g kakao
 50 g syropu z agawy
 ½ łyżeczka soli
 30 g oleju z pestek winogron
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego
 6 łyżki wody
do dekoracji:
 ½ tabliczki gorzkiej czekolady
 orzechy laskowe
 jagody
1

Piekarnik nagrzać do temperatury w 180 ° C. Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

W miseczce połączyć ze sobą zmielone siemię lniane i wodę – odstawić na 5 minut.

3

Do misy blendera włożyć przepłukaną i dobrze odcedzoną fasolę, kawę, kakao, syrop z agawy, sól i olej. Wszystko zmiksować, następnie dodać proszek i miksturę siemienia. Ponownie wymieszać.

4

Ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki, z wierzchu posypać posiekaną czekoladą, orzechami i jagodami.Piec przez 20 - 25 minut lub do momentu kiedy patyczek włożony do ciasta pozostaje suchy.

Wartości odżywcze

Porcji 9


Ilość na porcję
Kalorie 165
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 2g4%
Węglowodany 27g9%

Błonnik pokarmowy 4.4g18%
Białko 5.5g11%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.