Opcje drukowania:

Wegańskie ciasteczka cynamonowe

Ilość porcji1 porcja

 2 szklanki mąki owsianej
 ¼ szklanka mąki kokosowej
  szklanka cukru kokosowego
 1 banan
 ¼ szklanka oleju kokosowego
 ¼ jabłka
 2 łyżeczka proszku do pieczenia
 szczypta soli
posypka:
 1 łyżki cukru kokosowego
 1 łyżeczka cynamonu
1

Piekarnik nagrzać do 180° C. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.

2

W misce wymieszać mąkę owsianą, kokosową, proszek do pieczenia i sól. Odłożyć na bok.

3

W drugiej misce zmiksować cukier z olejem kokosowym przez 1 minutę. Dodać starte na tarce o drobnych oczkach jabłko oraz zmiksowanego banana.

4

Dodać suchą mieszankę i wszystko zmiksować, aż składniki dobrze się połączą. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej 40 minut.

5

Przygotować posypkę poprzez wymieszanie w miseczce jej składników.

6

Z ciasta formować kulki o średnicy ok 2 cm (wielkość orzecha włoskiego), a następnie obtoczyć posypce cukru z cynamonem. Przełożyć na blaszkę i lekko spłaszczyć dłońmi z góry. Piec ciastka przez ok 15 minut.

Wartości odżywcze

Ilość 20 sztuk