Opcje drukowania:

Wartościowy dressing

Ilość porcji150 porcjiCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas5 minut

 1 dojrzałe awokado
 1 łyżeczka miodu
 ¼ szklanki białego octu winnego
 sok z jednej cytryny
 sól i pieprz do smaku
 ¾ szklanki oleju rzepakowego
1

W blenderze połączyć ze sobą obrane awokado bez pestki, ocet, sok z cytryny, miód, sól i pieprz. Całość ma stworzyć gładką i aksamitną masę.

2

Zmniejszyć obroty blendera i cienkim strumieniem wlewać olej rzepakowy, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.

Możliwości:
3

♥ dresing można wzbogacić o świeże zioła takie jak: bazylia, oregano, mięta

4

♥ aby zaostrzyć smak należy dodać szczyptę płatków chili

5

♥ świetnie smakować będzie również z odrobiną czosnku

Wartości odżywcze

Porcji 150