Opcje drukowania:

W prostocie siła czyli baton kokosowy

Ilość porcji1 porcja

 2 szklanki zmielonych ciastek owsianych (jest to ok 1 opakowanie)
 ½ szklanki masła
 2 szklanki wiórków kokosowych
 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
 ½ szklanki blanszowanych migdałów
 1 szklanka gorzkiej i mlecznej czekolady pokrojonej w kostkę
1

Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nastawiamy na temp 180 C.

2

W naczyniu mieszamy zmielone ciastka i roztopione masło, aż otrzymamy jednolitą, gładką masę. Nakładamy ją na dno wcześniej przygotowanej foremki i pieczemy 12-15 min.

3

Łączymy wiórki kokosowe i mleko w małym naczyniu. Polewamy nimi upieczone ciasto, a następnie na tą warstwę nakładamy migdały. Pieczemy 15-18 min lub do momentu kiedy migdały będą przypieczone.

4

Wyciągamy z piekarnika i posypujemy po wierzchu kosatkami czekolady. Można wsadzić jeszcze na chwilkę do piekarnika aby się lekko rozpłynęła.

5

Czekamy parę minut, aż wiórki się rozpuszczą i ponownie posypujemy nimi ciasto. Studzimy całkowicie w foremce.