Na rozgrzane dno patelni wlać oliwę i obsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę oraz wyciśnięty przez praskę czosnek przez około minutę.
Dodać pokrojone w paseczki pomidory suszone oraz w talarki seler naciowy całość smażyć kolejną minutę.
W kolejnym etapie dodać passatę pomidorową, cukier, sól, pieprz oraz suszone oregano. Całość dusić około 15-20 minut na małym ogniu.
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Na dno drugiej patelni wlać oliwę i obsmażyć na niej klopsiki przez 5 minut - tak aby zarumieniły się z każdej strony.
Makaron przełożyć do sosu pomidorowego, całość wymieszać. Dodać klopsiki obficie posypać świeżą bazylią.
Porcji 3
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.