Opcje drukowania:

Vege batony na surowo

Ilość porcji9 porcjiCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas1 godz. 10 minut

 1 ¼ szklanki suszonych fig
 ½ szklanka orzechów włoskich
  szklanka migdałów
 2 łyżki syropu klonowego
 2 łyżeczka kakao
 3 łyżki kokosu
1

Orzechy włoskie, migdały, figi i kakao włożyć do rozdrabniacza i zmiksować aż na drobno. Cały czas miksując wlać syrop klonowy. Całość powinna być klejąca.

2

Masę przełożyć do formy o wymiarach 20x20 cm wyłożonej folią spożywczą mocno ją dociskając do dna. Z wierzchu posypać kokosem i ponownie go docisnąć do masy.

3

Umieścić foremkę w lodówce na co najmniej godzinę. Przed podaniem pokroić na batony.

Wartości odżywcze

Porcji 9