Opcje drukowania:

Trufelki na detoxie

Ilość porcji20 porcjiCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas10 minut

 ¾ szklanki orzechów włoskich
 ¼ szklanki nasion słonecznika
 1 szklanka daktyli
 3 łyżki wiórek kokosowych
 4 łyżki surowego kakao
 1 szczypta soli
 ½ łyżeczki cynamonu
1

Orzechy wraz ze słonecznikiem zmiksować w rozdrabniaczu.

2

Dodać daktyle, surowe kakao, cynamon, wiórki kokosowe, szczyptę soli i całość ponownie zmiksować. Masa ma być klejąca i dobrze wymieszana.

3

Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego.

Możliwości:
4

orzechy włoskie można zamienić na dowolne orzechy lub migdały

5

daktyle można zamienić na suszone morele jednak wtedy zmieni się smak

6

jeżeli daktyle są za suche (ja używam odmiany medjool idealnej od razu do użycia) należy zalać je na 15 minut ciepłą wodą i odcedzić

7

trufle można przechowywać w lodówce do tygodnia czasu

8

z masy można uformować batony lub rozwałkować i wyciąć dowolne kształty.

Wartości odżywcze

Porcji 20