Piekarnik nastawić na temperaturę 170 C z funkcją grzania góra-dół.
Blaszkę o średnicy 26 wyłożyć papierem do pieczenia - dno i boki.
Mąki wymieszać w osobnej misce.
Białka ubić ze szczypta soli na sztywna pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając.
Cały czas ubijając dodawać po kolei żółtka. Do masy dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać najlepiej mikserem na wolnych obrotach.
Ciasto wylać do przygotowanej formy i piec 40-50 min do momentu suchego patyczka
Ważne!!!! Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić.
Biszkopt wyciągnąć z formy kiedy całkowicie ostygnie.
Masło utrzeć na puszysty krem za pomocą miksera, dodać stopniowo cukier i kakao.
Masło utrzeć na puszysty krem za pomocą miksera, dodać stopniowo cukier, miąższ wydrążony z laski wanilii i sok z cytryny.
Biszkopt przekrój na 3 równe blaty.
Pierwszy blat umieść na paterze i wyłóż na niego 2/3 kremu czekoladowego. Przykryj drugim blatem.
Na kolejny blat wyłóż pozostałe 1/3 kremu, następnie konfiturę malinową a na nią pokruszone bezy. Przykryj ostatnim blatem. Cały tort dokładnie obłóż kremem waniliowym i udekoruj dropsami oraz kolorowymi czekoladkami.
Tort najlepiej smakuje po 2 godzinach kiedy wszystkie smaki dobrze się połączą.