Opcje drukowania:

Tarteletka z masą czekoladową i owocami oraz serek czekoladowy

Ilość porcji1 porcja

Masa czekoladowa
 150 g czekolady deserowej
 350 ml śmietany 36%
 skórka z pomarańczy
 100 g serka mascarpone
 ziarenka z ½ laski wanilii
Kruche ciasto do tarteletki
 50 g zimnego masła
 1 żółtko
 100 g mąki
 50 g cukru
 owoce do dekoracji
Tartaletka
1

Wszystkie składniki musimy szybko ze sobą zagnieść.

2

Całą masę wkładamy do tartaletki i odstawiamy do lodówki na 15-20 min.

3

Piekarnik nastawiamy na 220 C. Pieczemy 15-20 minut.

4

Studzimy i dekorujemy 100 ml ganach oraz owocami. 

Masa czekoladowa
5

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

6

Następnie dodajemy do niej 50 ml śmietanki, skórkę pomarańczową i ziarenka wanilii i studzimy.

7

Wystudzoną czekoladę przelewamy do miski gdzie znajduje się 300 ml śmietany 36% i całość energicznie mieszamy.

Serek czekoladowy
8

Do kokilki wlewamy 100g serka mascarpone wymieszanego z 50g czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej.

9

Zalewamy go ok.25 ml przygotowanej wcześnie ganach i dekorujemy listkiem melisy.