Piekarnik nastaw na temperaturę 200 C z funkcją grzania góra dół.
Do formy na tartę o średnicy 25cm wyłóż ciasto francuskie, dociśnij do dna. Na ciasto wyłóż kawałek papieru i obciąż go grochem. Wsadź do piekarnika i piecz ok 15 min.
Żółtka ucieraj z cukrem pudrem ok 5 min do momentu, kiedy powstanie gęsta, biała masa, a cukier dobrze się rozpuści.
Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj ubitą masę z żółtek i wszystko dobrze połącz.
Ciasteczka Amaretti pokrusz. Wyjmij podpieczony spód z piekarnika, usuń groch i ponownie piecz jeszcze 5 min.
Morele umyj, usuń pestki i pokrój na ćwiartki.
Na podpieczony spód wysyp pokruszone ciastka, wyłóż morele i wszystko zalej masą ze śmietany i żółtek. Ciasto wstaw do piekarnika jeszcze na 10 min do momentu, kiedy masa zacznie robić się lekko złota. Wyjmij z piekarnika i wystudź.
Udekoruj malinami i borówkami oraz świeżymi listkami tymianku.