Opcje drukowania:

Tarta z białą czekoladą

Ilość porcji8 porcjiCzas Przygotowania10 minutCzas pieczenia20 minutCałkowity czas1 godz.

składniki na spód:
 1 ½ szklanki płatków owsianych
  szklanka orzechów włoskich
 4 łyżki oleju kokosowego
 3 łyżki syropu klonowego
 szczypta soli
 1 łyżki nasion lnu
składniki na wypełnienie:
 1 puszka mleka kokosowego – przez noc trzymana w lodówce
 150 g tabliczki białej czekolady
 1 łyżki syropu klonowego
 1 łyżki oleju kokosowego
 skórka starta z 1 limonki
 do dekoracji: dowolne owoce sezonowe
1

Piekarnik rozgrzać do 180C z funkcją grzania góra- dół

2

Do misy rozdrabniacza włożyć wszystkie składniki spodu i zmiksować. Mieszankę przełożyć na tortownicę o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Piec przez 10-15 minut, aż będzie nabierze złotego koloru. Wystudzić.

3

Przygotować wypełnienie:
W rondlu na małym ogniu połączyć stałą część mleka kokosowego (gęsty krem który powstała poprzez schłodzenie puszki z mlekiem) i pokrojoną w kostkę białą czekoladę.

4

Mieszać ciągle, aż czekolada się rozpuści. Usunąć z ognia i dodać pozostałe składniki.

5

Ponownie całość wymieszać. Masę lekko przestudzić i przelać na przygotowany spód. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować sezonowymi owocami.

Uwaga! wartość kaloryczna policzona jest dla porcji bez owoców
Wartości odżywcze

Porcji 0


Ilość na porcję
Kalorie 339
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 21.28g33%
Węglowodany 31.25g11%

Błonnik pokarmowy 2.5g10%
Białko 5.8g12%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.