Brokuły pokroić na drobne różyczki, pomidorki koktajlowe w pół.
Kurki włożyć do miski i zalać wrzątkiem z 1 łyżeczką soli - odstawić na 5-10 minut (ten zabieg sprawi, że w łatwy sposób grzyby pozbędą się piasku i zabrudzeń). Po tym czasie grzyby wyjąć z miski za pomocą sitka i osuszyć na ręczniku papierowym.
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 º C z funkcją grzania termoobieg.
Przygotować spód. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, a następnie dodać do nich oliwę wymieszaną z wodą. Całość zagnieść na zwarte, jednolite ciasto (jeżeli jest za suche dodać więcej wody). Dno formy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki pozostawić.
Ciasto wyłożyć na przygotowaną blachę dociskając do dna i formując boki na wysokość około 2-3 cm.
Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia lub folię aluminiową i obciążyć całość grochem, lub specjalnymi kuleczkami ceramicznymi do pieczenia (ten zabieg spowoduje, że spód ciasta nie wyrośnie i będzie równy). Całość włożyć do piekarnika na 10 minut.
Po tym czasie wyjąć z piekarnika usunąć obciążenie i ponownie włożyć do piekarnika na czas przygotowania kremu.
Wszystkie jego składniki wymieszać w misce tak, aby powstała jednolita masa.
Na podpieczony spód wyłożyć przygotowany krem, a następnie przygotowane warzywa i grzyby.
Całość piec 25 minut w nagrzanym piekarniku (200 º C z funkcją grzania termoobieg).
Przed podaniem poczekać aż tarta lekko przestygnie.
Porcji 0
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.