Opcje drukowania:

Szybkie i łatwe pralinki z maliną

Ilość porcji8 porcji

Składniki na 8 sztuk
 1 szklanka mleka w proszku
 70 g miękkiego masła
 1 łyżka soku z cytryny
 1 łyżka cukru pudru
 1 garść suszonych malin (można pominąć)
 skórka starta z cytryny
Składniki na lukier
 1 szklanka przesianego cukru pudru
 2 łyżki soku z cytryny
 różowy barwnik w proszku lub sok malinowy zamiast soku z cytryny
1

Wszystkie składniki z wyjątkiem malin umieścić w misce i dokładnie wymieszać aż powstanie gęsta masa nadająca się do formowania. Jeżeli masa jest zbyt lepka dodaj mleka w proszku jeżeli zbyt sucha soku z cytryny.

2

Do masy dodaj pokruszone maliny i formuj kulki odmierzając łyżką ilość tak aby wszystkie były jednakowej wielkości.

3

Umieść w lodówce i poczekaj ok 20-30 min aż stwardnieją.

Lukier:
4

Cukier z barwnikiem ucierać z sokiem tak długo aż powstanie gładka, błyszcząca masa. Jeżeli jest za gęsty można dodać więcej soku lub wody.

5

Pralinki zanurzać w lukrze i odkładać na blaszkę wyłożona papierem lub na metalową kratkę. Ozdobić kolorowymi cukrowymi serduszkami.

Wartości odżywcze

Porcji 8