Opcje drukowania:

Szybkie ciasto Pani Weroniki

Ilość porcji1 porcja

 3 duże jaja
 ¾ szklanka cukru
 1 cukier waniliowy
 2 szklanki mąki
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 150 g margaryny -rozpuszczonej i ostygniętej
 800 g śliwek ja użyłam odmiany Renkloda
 cukier trzcinowy
 świeży tymianek
 lawenda
 cynamon i imbir
 cukier puder do posypania
1

Jaja,cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę (około 8 minut)

2

Dodać przesianą mąkę z proszkiem i rozpuszczoną margarynę -wymieszać

3

Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

4

Układać wypestkowane śliwki,stroną przeciętą do góry.

5

Śliwki posypać cukrem trzcinowym, imbirem i cynamonem według własnego uznania.

6

Piec 180-190 stopni około 40 minut do momentu "suchego patyczka"

7

Po upieczeniu i ostygnięciu posypać cukrem pudrem, świeżymi listkami tymianku i kwiatami lawendy.