Opcje drukowania:

Szaszłyki nadziewane na rozmaryn z pastami

Ilość porcji4 porcjeCzas Przygotowania15 minutCzas pieczenia15 minutCałkowity czas30 minut

 250 g rostbefu
 2 piersi kurczaka
 1 cukinia
 1 zielona papryka
 1 czerwona papryka
 1 żółta papryka
 2 czerwone cebule
 1 słoik Ajwaru
 1 słoik Relish
 1 słoik Pidżur
 2 łyżki oliwy z oliwek
 2 łyżki miodu
 sól i pieprz do smaku
 długie gałązki rozmarynu bądź szpikulce
1

Warzywa i mięso umyć i osuszyć.

2

W małej miseczce wymieszać oliwę, miód i sól i pieprz.

3

Pokroić warzywa oraz mięso na równej wielkości kawałki.

4

Z gałązek rozmarynu usunąć część igieł. Na każdą nadziewać na przemian mięso i warzywa.

5

Każdy szaszłyk zanurzyć w marynacie, a następnie grillować przez 10-15 minut, obracając co kilka minut, aby zapewnić równomierne upieczenie.

6

Szaszłyki podawać z pastami warzywnymi: Pindżur, Ajvar, Relish.

Wartości odżywcze

Porcji 4