Opcje drukowania:

Smocze ciasteczka

Ilość porcji16 porcji

 ½ szklanki masła
  szklanki masła orzechowego lub Nutelli
  szklanki cukru
  szklanki cukru brązowego
 1 jajko
 1 łyżeczka wanilii
 1 ¼ szklanki mąki
 ½ łyżeczki sody oczyszczonej
 1 garść orzechów laskowych
 1 opakowanie mini lentilek
1

Piekarnik nastawić na temperaturę 180 C z funkcją grzania góra-dół. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia

2

Masło, masło orzechowe, cukry i wanilię oraz jajko ucieramy mikserem na gładką masę.

3

Dodajemy do masy maślanej mąkę wymieszaną z sodą i mieszamy aż ciasto będzie gładkie a wszystkie składniki równo się połączą.

4

Łyżką odmierzamy ilość ciasta, formujemy kuleczki i wykładamy na blachę w odstępach ok 10 cm (ciasteczka się rozleją więc potrzebują więcej miejsca). Spłaszcz je lekko ręką, wyłóż na nie lentilki i połówki orzechów.

5

Piecz ok 15 min aż będę miały ładny złoty kolor.

Wartości odżywcze

Porcji 16