Opcje drukowania:

Skusiła mnie ta papryka

Ilość porcji10 porcji

 500 g mięsa mielonego z szynki
 1 cebula
 1 puszka fasoli czerwonej
 2 puszki pomidorów krojonych
 5 łyżek kasy kuskus
 świeże zioła: natka selera naciowego, zielona cebulka
 przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
 200 ml wino czerwone wytrawne
 olej
 papryki ( u mnie było ich 10 sztuk)
1

Mięso obsmażyć na rozgrzanej patelni z odrobina oleju aż uzyska złoty kolor.
Dodać drobno pokrojona cebulę, dobrze wymieszać.
Dodać wino i dusić.
Pod koniec dodać pomidory, fasolę i czekać aż płyn nieco się zredukuje.

2

Na samym końcu dodać przyprawy, zioła i kaszę, dobrze wymieszać.
Papryki dobrze wyczyścić odcinając górna część z szypułką.
Nadziewać je przygotowanym farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180C na 45 min.

Wartości odżywcze

Porcji 10