Opcje drukowania:

Sernik na drożdżach z migdałami

Ilość porcji1 porcja

 750 g sera białego z wiaderka lub 3-krotnie mielonego
 300 g cukru
 7 jaj
 100 g masła
 15 g świeżych drożdży
 100 g migdałów (ja użyłam drobno posiekanych 80g i 20g płatków migdałowych)
 1 łyżka ekstraktu z wanilii
1

Drożdże rozetrzeć w szklance z łyżką cukru - odstawić

2

Ser zmielić przez maszynkę 2-3 krotnie lub użyć wiaderkowego, utrzeć z cukrem w dużej misce.

3

Cały czas mieszając wbijać po jednym żółtku i jedno całe jajo, dodać łyżkę ekstraktu z wanilii oraz roztopione masło.

4

Dodać do powstałej masy rozrobione drożdże.

5

W osobnej misce ubić pianę z białek. Dodać ją do masy i delikatnie wymieszać.

6

Dodać migdały.

7

Przelać masę do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą do jej połowy wysokości.

8

Piec w średnio gorącym piekarniku 175C ok 40-50 min.
Zostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia, następnie zdjąć obręcz formy i zostawić w chłodnym miejscu najlepiej na całą noc.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35