Opcje drukowania:

Serniczki z białą czekoladą i marakują

Ilość porcji3 porcje

Składniki:  na 3 serniczki o średnicy 10 cm lub 1 o średnicy 20 cm
 100 g herbatników
 50 g masła
 130 g białej czekolady (ja używam tej z Lidla)
 120 ml śmietany 30% lub 36%
 225 g sera twarogowego 3-krotnie mielonego
 225 g mascarpone
 4 łyżki cukru
 1 łyżka ekstraktu waniliowego
 4 jajka
 4 świeże marakuje
1

Piekarnik nastawić na temperaturę  180° C z funkcją grzania góra - dół. Dno foremki wyłożyć papierem do pieczenia, z zewnątrz owinąć formę folią aluminiową.

2

Herbatniki zmiksować i połączyć z roztopionym masłem. Masą wyłożyć równo dno foremki. Piec 10 - 15 min min, wyjąć i przestudzić.

3

Temperaturę piekarnika zmniejszyć do 150° C. Czekoladę rozpuścić wraz ze śmietaną, ostawić aby przestygła.

4

W osobnej misce połączyć ze sobą: dwa rodzaje sera,  cukier i ekstrakt. Cały czas miksując dodawać rozpuszczoną czekoladę ze śmietaną oraz jajka.

5

Masę serową przelać na podpieczony spód. Włożyć do piekarnika i piec 50-60 min. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i poczekać aż ostygnie.

6

Kiedy sernik będzie już zimny zdjąć obręcz i włożyć na noc do lodówki.

7

Przed podaniem udekorować świeżą marakują.

Wartości odżywcze

Porcji 0


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35