Opcje drukowania:

San Choy bow

Ilość porcji4 porcje

 1 łyżki oleju z pestek winogron
 400 g mięsa mielonego z indyka
 1 marchewka
 100 g pieczarek
 ½ papryczki chili
 1 cebula
 1 ząbek czosnku
 3 łyżki sosu sojowego
 1 łyżki octu ryżowego (może być sok z cytryny)
 1 łyżeczka syropu klonowego
 1 łyżeczka startego imbiru
 sałata rzymska
 zielona cebulka
 nasiona sezamu
 sól i pieprz
1

Na dno rozgrzanej patelni wlać olej i obsmażyć na nim mięso przez około 5 minut.

2

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, chili pokrojone w cienkie talarki, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i grzyby pokrojone na talarki. Smażyć przez 4 minuty, aż indyk się ugotuje, a warzywa będą delikatne.

3

Dodać sos sojowy, ocet ryżowy i syrop klonowy oraz starty imbir. Wymieszać i gotować na małym ogniu przez 5-10 minut. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

4

Podawać na liściach sałaty, oprószone sezamem i posiekaną dymką.

Wartości odżywcze

Porcji 0


Ilość na porcję
Kalorie 205
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 9.5g15%
Węglowodany 9.5g4%
Białko 22g44%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.