Opcje drukowania:

Sałatka z grillowanymi warzywami, kurczakiem i makaronem

Ilość porcji2 porcje

 1 garść świeżej botwinki
 1 garść szpinaku baby
 4 pieczarki
 1 czerwona papryka
 1 cukinia
 1 pęczek zielonych szparagów
 2 filety z piersi kurczaka
 sos sojowy
 czerwona słodka papryka
 3 łyżki oleju
 1 łyżka miodu
 1 łyżka cytryny
 1 łyżka soku z cytryny
 1  łyżka musztardy francuskiej
 sól i pieprz
 2 garście makaronu drobne gwiazdeczki
1

Filety z piersi kurczaka umyj i osusz, pokrój w paseczki i przypraw je słodką papryką i sosem sojowym. Odstaw na 10-15 min.

2

Warzywa umyj i osusz. Cukinie pokrój w 1 cm talarki, paprykę w paski, a pieczarki na ćwiartki. Wszystkie warzywa posmaruj olejem.

3

Szparagi ugotuj we wrzącej osolonej wodzie przez ok 6 min. Podobnie zrób z makaronem jednak gotuj go krócej tak jak podano na opakowaniu.

4

Warzywa rozłóż na patelni grillowej i smaż chwilkę, aż nabiorą złotego koloru. Pod koniec smażenia posól je i popieprz.

5

Paski kurczaka usmaż na mocno rozgrzanym woku wrzucając całą zawartość miski. Pamiętaj aby kurczaka szybko obsmażyć  wtedy będzie soczysty.

6

Przygotuj dressing mieszając ze sobą w szklance: miód, olej, cytrynę, musztardę, sól i pieprz.

7

Na talerze wykładaj szparagi, posyp je listkami szpinaku i botwinki, następnie wykładaj grillowane warzywa i kurczaka.

8

Wszystko posyp makaronem i polej przygotowanym dressingiem.

Wartości odżywcze

Porcji 0