Ugotowaną soczewicę wymieszać z posiekaną drobno cebulą, oraz pokrojonym w kostkę burakiem i posiekanymi orzechami oraz rukolą.
Przygotować dressing poprzez wymieszanie oliwy, skórki startej z całej cytryny, odrobiny soku z cytryny(ok 1 łyżeczka), musztardą, miodem oraz solą i pieprzem.
Jogurt wymieszać w osobnej miseczce ze skórką startą z cytryny, wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem.
Dressingiem polać soczewicę i całość wymieszać. Na talerze wyłożyć przygotowany jogurt i na każdy przygotowaną sałakę. Na wierzch posypać miętą.
można użyć soczewicy zielonej lub czerwonej
można użyć dowolnych orzechów
Ilość 827g
Porcji 0
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.