Cebule pokroić w talarki i lekko rękami naciskając w środek zrobić krążki cebuli.
Umieścić w misce i zalać zimną wodą – to gwarantuje, że będzie łagodna, chrupka i soczysta.
Orzeszki piniowe podprażyć na złoto na patelni.
Arbuza pokroić w kostkę usuwając pestki i włożyć do miski.
Ogórka przeciąć wzdłuż, za pomocą łyżeczki usunąć gniazda nasienne i pokroić w talarki.
Dodać go do arbuza wraz z odcedzoną czerwoną cebulą, posiekaną miętą i pokruszoną fetą. Całość skropić sokiem z limonki, oliwą, posypać orzeszkami i bardzo delikatnie wymieszać.
Ilość 1055g
Porcji 0
* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.