Opcje drukowania:

Razowe ciasto z owocami dla dzieci

Ilość porcji12 porcjiCzas Przygotowania10 minutCzas pieczenia40 minutCałkowity czas50 minut

 150 g masła o temperaturze pokojowej
  szczypta soli
 120 g cukru trzcinowego
 4 jajka
 60 ml mleka
 250 g mąki pszennej razowej
 2 łyżeczka proszku do pieczenia
dodatkowo
 brzoskwinie
 truskawki
 płatki migdałów do posypania - opcjonalnie
 cukier puder do oprószenia
1

Wszystkie składniki powinny być o temperaturze pokojowej. Mąkę i proszek przesiać.

2

Masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dodać szczyptę soli, cukier i dalej ucierać.

3

Wbijać kolejno jajka, miksując po każdym dodaniu. Na zmianę do ciasta dodawać przesianą mąkę i mleko, miksując.

4

Blaszkę o wymiarach 27 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

5

Ciasto wyłożyć na spód, na wierzch wyłożyć owoce. Można posypać płatkami migdałów.

6

Piec w temperaturze 175ºC przez około 40 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Przestudzić, pokroić, oprószyć cukrem pudrem.

Wartości odżywcze

Porcji 0