Opcje drukowania:

Rawnola

Ilość porcji1 porcjaCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas5 minut

 10 dużych daktyli (najlepiej odmiana Medjool)
 ¾ szklanki płatków owsianych górskich
 50 g orzechów włoskich
 1 łyżka cynamonu
 1 łyżka surowego kakao
 2 łyżki nasion lnu
 2 łyżki kruszonych ziaren kakaowca
1

Jeżeli daktyle mają pestki należy je usunąć.

2

Wszystkie składniki oprócz kruszonych ziaren kakaowca umieścić w malakserze lub rozdrabniaczu i zmiksować na pożądaną grubość.

3

Do rawnoli dodać kruszone ziarna kakaowca - całość wymieszać. Przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce do 7 dni.

Możliwości:
4

zamiast płatków owsianych można użyć dowolnych płatków np. żytnich, jaglanych lub wiórek kokoswych

5

zamiast daktyli można użyć suszonych śliwek lub moreli, fig

6

zamiast nasion lnu można dodać nasiona chia

Wartości odżywcze

Porcji 1