Opcje drukowania:

Rafaello na krakersach

Ilość porcji1 porcja

 3 paczki krakersów (najlepiej prostokątnych Lajkonika)
 1 l mleka
 2 budynie waniliowe z cukrem (czasem daję również kokosowe lub śmietankowe)
 2 łyżki mąki ziemniaczanej
 ¾ szklanka cukru
 1 żółtko
 250 g masła
 150 g wiórek kokosowych (wedle uznania) + 50 g na posypkę
1

Do kubka odlać trochę mleka, resztę zagotować z cukrem. Do odlanego mleka wsypać budynie i mąkę ziemniaczaną. Zrobić budyń. Ostudzić.

2

Masło zmiksować z żółtkiem, dodając po łyżce budyniu, miksować. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.

3

Na blaszce (wymiary 33 x 23 cm) ułożyć:
- warstwę krakersów
- krem
- warstwę krakersów
- krem
- warstwę krakersów
- krem
- posypka (50g wiórek przyrumienić, wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami - ja przyrumieniłam na patelni z płatkami migdałów)

4

Wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny. Ja wole takie po 24h leżakowaniu.