Opcje drukowania:

Puszyste kotleciki z karpia na grillowanym grapefruicie

Ilość porcji1 porcja

 filet z karpia
 1 grejpfrut
 1 czosnek
 1 cytryna
 czarny sezam
 1 jajko
 mąka
 kiełki rzodkiewki
 pieprz i sól
 cukier
 kolendra
 chili
 olej
1

Filet z karpia (bez skóry) poszatkować lub zmielić.

2

Rybę połączyć z 1 łyżką soku z grejpfruta, 1 ząbkiem czosnku, skórką z cytryny, 1 ½ łyżeczki czarnego sezamu, jajkiem, mąką, odrobiną pieprzu i soli, chili - wszystko wymieszać.

3

Kotleciki smażyć na rozgrzanej patelni, aż się zarumienią. W międzyczasie przygotować plastry grejpfruta o grubości 2 cm każdy.

4

W piekarniku podgrzać grejpfruta w temp. 180 stopni C w opcji grill przez ok. 15 minut.

Winegret
5

Do oleju, dodać cytrynę, cukier, posiekaną kolendrę, sól, pieprz - wymieszać z kiełkami rzodkiewki.

6

Na talerzu wyłożyć grejpfruta, na nim umiejscowić pulpeta, na około polać sosem winegret.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35