Opcje drukowania:

Pudding gryczany

Ilość porcji2 porcjeCzas Przygotowania5 minutCałkowity czas5 minut

 ½ szklanka kaszy gryczanej białej (nieprażonej)
 1 łyżki soku z cytryny
 1 banan
 ½ szklanka mleka kokosowego z puszki
 2 łyżki masła migdałowego
 2 łyżki kakao
 1 łyżki kawy instatnt
 1 łyżki syropu klonowego
 borówki (mogą być mrożone) i ziarna kakaowca
1

Kaszę przełożyć do miski zalać wodą (tak aby przykryła kaszę ponad jej 1 cm) i dodać sok z cytryny.

2

Pozostawić na noc w lodówce do namoczenia. Odcedzić i opłukać grykę, a następnie dodać do blendera wraz z innymi składnikami Całość zmiksować na gładką masę.

3

Udekorować owocami i ziarnami kakaowca

Wartości odżywcze

Porcji 2


Ilość na porcję
Kalorie 452
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 18.5g29%
Węglowodany 57.5g20%

Błonnik pokarmowy 3.5g15%
Białko 14g29%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.