Opcje drukowania:

Pożywne ciasto owsiane

Ilość porcji13 porcjiCzas Przygotowania10 minutCzas pieczenia25 minutCałkowity czas35 minut

Składniki na spód:
 2 szklanki płatków owsianych górskich
 1 szklanka płatków migdałów
 4 łyżki syropu klonowego
 1 łyżka oleju kokosowego
 1 szczypta soli
 1 łyżeczka cynamonu
 2 banany
 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
 1 miarka odżywki białkowej*
Składniki na wypełnienie:
 ½ szklanki płatków owsianych
 ¼ szklanki płatków migdałów
 ¼ szklanki pestek dyni
 1 szklanka mrożonych owoców (ja dodałam borówki)
 ¼ szklanki mleka kokosowego
 ¼ łyżeczki cynamon
 *można zamienić na: konopie łuskane, mąkę owsianą w proporcji 2 łyżek
1

Piekarnik nagrzać do temperatury 180 °C. Formę o wymiarach 10 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Wszystkie składniki na spód umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować na gładkie ciasto przez kilka minut (można też zrobić to za pomocą blendera)

3

Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać i włożyć do piekarnika na 10 minut.

4

Przygotować wypełnienie poprzez wymieszanie łyżką wszystkich składników w misce.

5

Masę przełożyć równomiernie na podpieczony spód, lekko ją do niego dociskając. Piec kolejne 15 minut.

Wartości odżywcze

Porcji 13