Opcje drukowania:

Placuszki z twarogu

Ilość porcji4 porcjeCzas Przygotowania10 minutCałkowity czas30 minut

 250 g twarogu
 75 g płatków owsianych
 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
 3 jajka
 1 łyżki oliwy z oliwek
 ¼ szklanka mleko
1

Twaróg, płatki owsiane, siemię, oliwę i jajka umieścić w rozdrabniaczu i zmiksować.

2

Dodać odrobinę mleka, aby powstało gęste ciasto. Odstawić na 15 minut.

3

Rozgrzać patelnię, posmarować ją za pomocą ręcznika papierowego nasączonego oliwą, a następnie wlać ciasto naleśnikowe na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka.

4

Smażyć po 2 minuty z każdej strony na średnim ogniu lub do momentu w którym nabiorą złotego koloru.
Podawać z dodatkami świeżych owoców, syropem klonowym.

Wartości odżywcze

Porcji 4