Opcje drukowania:

Placuszki z kaszy gryczanej – dieta

Ilość porcji5 porcji

 1 woreczek kaszy gryczanej
 2 łyżki tartego parmezanu
 1 jajko
 2  łyżki koperku
 2 łyżki maki pszennej razowej lub otrąb pszennych (można też użyć zwykłej pszennej jednak nie jest to wskazane dla osób na diecie:) )
 sól i pieprz
Dodatki:
 łosoś wędzony
 koperek
 orzeszki piniowe
 krem balsamiczny
1

Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić.

2

W misce wymieszać kasze, jajko, koperek, mąkę, ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3

Powstałą masę z kaszy wykładać łyżką  na rozgrzaną patelnie teflonową i smażyć po ok 3 min z każdej strony.

4

Placuszki można podawać z wędzonym łososiem, jogurtem naturalnym, gotowana piersią kurczaka lub warzywami.

Wartości odżywcze

Porcji 5