Opcje drukowania:

Pizza śniadaniowa z owocami

Ilość porcji4 porcjeCzas Przygotowania5 minutCzas pieczenia20 minutCałkowity czas40 minut

składniki na spód do pizzy
 1 szklanka płatków owsianych
 ½ szklanka orzechów włoskich
 ½ łyżeczka cynamonu
 1 szczypta gałki muszkatołowej
 2 łyżki cukru trzcinowego
 3 łyżki oleju kokosowego
 2 łyżki mleka migdałowego
składniki na krem:
 ½ szklanka orzechów nerkowca (namoczone w wodzie przez noc)
 1 syropu klonowego
 1 łyżki mleka migdałowego
do dekoracji
 Brzoskwinie, maliny, borówki
Przygotowanie spodu
1

Piekarnik nagrzać do 180C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

2

Wszystkie suche składniki spodu połączyć ze sobą za pomocą blendera – maja przypominać mąkę. Dodać mokre składniki i ponownie zmiksować. Ciasto przełożyć na przygotowaną blachę i zwilżonymi dłońmi uformować okrągły spód. Piec około 20 minut.

Przygotowanie kremu
3

Orzechy odcedzić, a następnie włożyć do blendera z innymi składnikami i zmiksować na gładki krem, przełożyć do miski i włożyć do lodówki na czas pieczenia spodu.

4

Kiedy spód będzie upieczony lekko go przestudzić, wyłożyć na niego krem i udekorować owocami.

Wartości odżywcze

Porcji 4


Ilość na porcję
Kalorie 358.5
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 19g30%
Węglowodany 40.5g14%

Błonnik pokarmowy 3.5g15%
Białko 9g18%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35