Opcje drukowania:

Pierniczki świąteczne

Ilość porcji1 porcja

 75 g masła
 250 g miodu
 125 g cukru
 1 opakowanie przyprawy do pierników
 400 g maki
 100 g mielonych migdałów
 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 1 jajko
1

W rondelku stopić masło, miód i cukier.

2

Przestudzoną masę wlać do miski. Mąkę, mielone migdały z proszkiem do pieczenia oraz przeprawę do pierników dodać wraz z jajkiem do masy miodowej.

3

Zagnieść ciasto i pozostawić pod przykryciem na 1-2 godziny.

4

Z rozwałkowanego na grubość 0,5 cm ciasta wycinać pierniczki.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('synced') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35