Opcje drukowania:

Pieczona feta z warzywami

Ilość porcji4 porcje

 1 kostka fety 200g
 1 czerwona papryka
 1 żółta papryka
 2 łyżki oliwy z oliwek
 1 czerwona cebula
 1 świeża bazylia
 suszone oregano
1

Piekarnik nagrzać do 200° C. Papryki pokroić w 1 cm paseczki, a cebulę w piórka.

2

Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Całość skropić oliwą, dodać zioła: posiekaną bazylię oraz suszone oregano.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Odsunąć warzywa na bok, na środek wyłożyć ser feta, który
należy przykryć odsuniętymi warzywami.

3

Całość piec przez około 20 minut. Podawać oprószone świeżą bazylią z krakersami lub świeżymi. warzywami typu seler naciowy, marchewka.

Wartości odżywcze

Porcji 4


Ilość na porcję
Kalorie 216
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 16.2g25%
Węglowodany 11g4%
Białko 8.7g18%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.