Opcje drukowania:

Pestki dyni ?

Ilość porcji4 porcjeCzas Przygotowania15 minutCzas pieczenia25 minutCałkowity czas40 minut

 pestki wydłubane z dyni
 1 łyżka oliwy z oliwek
 1 szczypta soli himalajskiej
UWAGA! do przepisu NIE POLECAM pestek z dyni Hokkaido
1

Pestki dyni wydłubać, wymyć na sicie i gotować przez 10 minut w osolonej wodzie.

2

Odcedzić i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wymieszać z łyżką oliwy i szczyptą soli.

3

Wyłożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia.

4

Piec w temp 200 ºC aż zrobią się rumiane ok 25 minut (co jakiś czas warto je przemieszać?)

Możliwości:
5

pestki można obtoczyć w dowolnych przyprawach np. słodkiej papryce, cynamonie, granulowanym czosnku

6

zamiast oliwy można użyć oleju rzepakowego

Wartości odżywcze

Porcji 0


Ilość na porcję
Kalorie 217
% dziennego spożycia *
Tłuszcz 19.3g30%
Sód 733mg31%
Potas 278mg8%
Węglowodany 6.1g3%
Białko 8.5g17%

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorii.