Opcje drukowania:

Panna Cotta FIT z marakują

Ilość porcji5 porcji

Składniki: (na 5 porcji)
 450 ml kefiru naturalnego (można użyć waniliowy)
 2 łyżki miodu
 1 laska wanilii
 1 ½ łyżeczki żelatyny
 5 owoców marakui
1

Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody.

2

Kefir wymieszać z miodem i ziarenkami wanilii (laskę wanilii należy przekroić na pół i wydrążyć ziarenka wanilii).

3

Do żelatyny dodać 4 łyżki gorącej wody i dobrze wymieszać tak aby się rozpuściła.

4

Rozpuszczona żelatynę dodać do kefiru cały czas mieszając.  Rozlać do kieliszków i odstawić w chłodne miejsce do stężenia na około 1 godzinę.

5

Udekorować z góry miąższem marakui i listkami melisy.

Wartości odżywcze

Porcji 5